Les destrosses de l’onatge per manca de sorres

Costoses reparacions de les destrosses de l’onatge per manca de sorres (canonada d’aigües residuals 2020/21)

El cost de la reparació d’urgència d’aquesta canonada va ser enorme per la maquinària pesada necessària per solucionar el problema. Costos inútils perquè es reproduiran mentre no es recuperin les platges afectades.

Encara no havien finalitzat els treballs de reparació de la canonada d’aigües residuals ubicada en un tram de la platja de l’Estanyol (vegeu pàgina anterior), que un altre temporal aixecà la protecció (pedres i ciment) de la mateixa canonada del tram de davant del Restaurant ‘Pícnic’. Ignorar la desaparició de les sorres de les platges de Sitges, a banda dels efectes econòmics indirectes (pèrdua d’atractiu turístic), el cost de les reparacions dels danys directes seran cada vegada més grans i superaran amb escreix els de l’adaptació dels espigons existents per tal d’evitar d’una vegada els permanents nyaps, deguts a una inacceptable desídia al respecte, per part dels responsables polítics.

A falta de sorra, els tubs del sistema de clavegueram es van descobrir. En lloc de tornar-los a cobrir amb les sorres dragades habitualment dels ports de Sitges, l’Ajuntament –contrària a aquesta draga– ha canviat la ubicació d’aquests tubs, mentre les sorres dragades són aportades a altres platges (Gava, Prat, etc.). Recordar que la draga dels ports de Sitges està imposada per la Generalitat per preservar la seva operativitat, li agradi o no li agradi a l’Ajuntament.

Costoses actuacions a les platges de Sitges

Llegir Més