Comparació històrica amb l’actualitat

Com es pot apreciar a la imatge històrica, amb anterioritat a la construcció de l’actual espigó no hi havia sorra ni platja. Vegeu també https://lovesitges.blogspot.com/2015/11/els-temporals-de-1949.html

Construïts els dos espigons (anys 50 del segle passat) es va començar a acumular sorra (vegeu diferència amb la imatge anterior).

Construïts els dos espigons (anys 50 del segle passat) es va començar a acumular sorra (vegeu diferència amb la imatge anterior).

Gràcies a la construcció de l’espigó adossat al primer tram dels esglaons de l’església, avui aquest mateix lloc s’ha convertit en amplis espais per guardar els catamarans del Club Nàutic i per poder jugar al voleibol, etc. A la vista està que un espigó no és ‘per se’ una obra negativa.

Fotografia anterior a la construcció de l’espigó, avui situat a continuació de la ‘plataforma’ de l’escala de l’església. En moments de ‘tempesta’, les onades van ser impulsades pels temporals marítims, arribant llavors fins als fonaments dels edificis de ‘primera línia’.

Degut a l’espigó de l’actual Club Nàutic i a l’espigó de davant, s’ha acumulat suficient sorra per formar una de les més magnífiques platges de Sitges, guanyant a més espais verds i de passeig inexistents fins al moment de construir-se aquests espigons.

Quin mal fa aquesta platja a la vida marítima? Cap! Al contrari, les roques de l’espigó permeten múltiples espais de protecció i refugi a tota mena d’espècies marítimes.

Passeig de la Fragata i vora el mar (actualitat 2020)

Llegir Més